Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Vajas ostya Sárgabarackos kesukrémmel és szambakrém-variációkkal

Egyszerűen elkészíthető édesség 4 személyre.

 

Vajas ostya


Összetevők:

  • 150 g vaj
  • 80 g RAPUNZEL Rapadura barna nádcukor
  • 1 tojás
  • 5 ek. ásványvíz (szénsavas)
  • 2 ek. reszelt citromhéj vagy 5 csepp citromolaj
  • 250 g RAPUNZEL finomra őrölt búza 1 tk. sütopor


Elkészítés:

A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a szobahomérsékletű tojást, majd a fűszereket. Összekeverjük a lisztet a sütoporral, és a vízzel felváltva hozzákeverjük az előbbi masszához. A tésztának puhának és krémesnek kell lennie.
Az ostyasütőt nem kell zsírozni, csak ráöntünk egy merőkanál tésztát, és ropogósra sütjük.

 

 

Sárgabarackos kesukrém


Összetevők:

  • 70 g RAPUNZEL puha sárgabarack
  • 200 ml víz
  • 2-3 ek. RAPUNZEL kesudiókrém
  • 1 tk. citromlé, illetve fahéj ízlés szerint


Elkészítés:

A sárgabarackot pépesítjük a vízzel, a kesukrémmel és a citromlével. Felfőzzük egy lábasban, és a fahéjjal fűszerezzük. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

 

Tipp: darabosra vágott kesudióval, tejszínhabbal vagy natur joghurttal gazdagítva is tálalhatjuk. Ostya nélkül desszertként is szervírozhatjuk, ez esetben a krém mennyiségét duplázzuk meg.

 

 

Szambakrém-variációk

 

Szambakrém tejjel

 

  • 5 ek. RAPUNZEL szambakrém
  • 2 ek. tej

 

Szambakrém naranccsal

 

  • 5 ek. RAPUNZEL szambakrém
  • 2 ek. tej
  • 2 ek. narancshéj vagy 5 csepp narancsolaj

 

Szambakrém rummal (felnőttek részére)

 

  • 5 ek. RAPUNZEL szambakrém
  • 1 ek. tej
  • 2 ek. rum
  •  

A szambakrémeket a többi összetevővel jó krémesre kikeverjük. A tölteléket a még forró ostyára kenjük.