Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Rapuncini - kb. 60 db

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 3 egész tojás
  • 1 csipet RAPUNZEL szicíliai tengeri só
  • 250 g RAPUNZEL Cristallino nádcukor
  • egy vegyszermentes citrom lereszelt héja
  • 1 teáskanál RAPUNZEL Bourbon vanília
  • 200 g RAPUNZEL sárgabarackmag vagy mandula
  • 400 g búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor

 

Elkészítés:

 

Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét a sóval verjük fel kemény habbá. A tojás sárgáját egy másik edényben keverjük habossá a nádcukorral. Adjuk hozzá a fűszereket és az egész sárgabarackmagot vagy mandulát, végül óvatosan a felvert fehérjét. A sütőporral elkevert lisztet is adjuk hozzá  és az egész masszát rövid ideig gyúrjuk át. 5 felé vágjuk a tésztát és 3 cm átmérőjű rollnikat formáljunk belőlük. Helyezzük a rollnikat sütőpapírral bélelt lapra és kb. 35 percig süssük. A tésztának kívül enyhén meg kell barnulnia. A Rapuncinit hagyjuk gyorsan kihűlni és azonnal ferde csíkokra vágjuk fel. Ha lassan hűl, nem vágható jól.

 

Sütési idő: 35 perc 175 C fokon.

 

Tipp: Több hétig eláll zárt dobozban, kávé mellé ajánljuk szervírozni.