Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Mandulás sütemény

Hozzávalók:

 

A sziruphoz:

  • 750 g RAPUNZEL Cristallino nádcukor

  • ½ citrom leve

  • ¾ l víz

A tésztához:

  • 300 g liszt

  • 250 g vaj

  • 125 g porcukor

  • 3 tojás

  • 1 csipet só

  • 1 csomag RAPUNZEL Bourbon vaníliáscukor

  • 150 g RAPUNZEL (kaliforniai) mandula

 

Elkészítés:

 

A szirup elkészítése: a vizet a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a citromlevet és még 10 percig továbbfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

 

A tészta elkészítése: a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet szórjuk ki a gyúródeszkára.

A vajat a tojással és porcukorral keverjük el, tegyük rá a lisztre. A sót, vaníliáscukrot is adjuk hozzá, majd jól dolgozzuk össze a tésztával. A tésztából formáljunk diónagyságú golyókat, és rakjuk kizsírozott/sütőpapíros sütőlapra. A golyók tetejére nyomjunk egy-egy mandulát és 40 percig süssük, míg aranybarna nem lesz. A forró süteményt tegyük bele a szirupba és 20 percig hagyjuk, hogy átitatódjon. Tálalásnál ízlés szerint csepegtethetünk még a szirupból.