Yogi Tea
Lavera

Kamut

Az antik világ gabonája a korszerű táplálkozásban


Ez az ősi, tápláló gabona Egyiptomból származik, amit az Ön egészségéért most újra felfedeztek. Napjainkban kizárólag ökológiai gazdálkodásban termesztik.

 

A kamut teljes aromájával és értékes beltartalmi anyagaival gazdagítja gabonaétel választékunkat.

A kamutot fel lehet használni sokféle édes és/vagy savanykás gabonaételhez, mint pl.: müzlibe, kenyér és pékáru sütéséhez, főzéshez és tészta készítéséhez. Sok szakács előnyben részesíti a kamutot kiemelkedő sütési tulajdonsága és sajátos íze miatt a normál búzával, sőt a tönkölybúzával szemben. A kamut és az abból készült kenyér, péksütemény több értékes fehérjét, több telítetlen zsírsavat és több ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz. Az életfontosságú nyomelemekből már 200 g kamutból készült kenyér fedezi a napi szükségletet. A magas fehérjetartalom és sikér minősége miatt kamutból tojás hozzáadása nélkül készíthetünk tésztát. A kamutból készült tészta a harapást és az ízt illetően a legjobb olasz keménybúzatészta. A kamutból készült teljes kiőrlésű kenyér ízletes, lágy, könnyű, csábító és jóleső étel. Rugalmas a kenyér belseje, sokáig friss marad, színte meglepően világos. Így a gyerekek is szívesen fogyasztják.

 

A kamut energiát és kitartást biztosít!

A kamut ősgabona tápanyagvizsgálata kimutatta, hogy minden ma ismert gabonafélénél gazdagabb energiában. Összehasonlítva a hagyományos gabonával, több ásványi anyagot, több esszenciális (létfontosságú) aminosavat és több egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. A búzával összehasonlítva magasabb a fehérjetartalma (kb. 40%-kal) és kedvezőbb annak minősége is. Az értékes zsírsav magas részaránya, a könnyen emészthető szénhidrátok és értékes fehérje miatt nevezhetjük a kamutot egészséges, magas energiatartalmú gabonának.

Kiváló tulajdonságai miatt nemcsak a teljesítménysportolóknak és azoknak, akik sok energiát használnak fel, hanem gyerekeknek, idősebb embereknek ajánljuk a belőle készült termékek fogyasztását, mert könnyen emészthető. Egy kamutos müzli, egy szelet kamutkenyér reggelire vagy egy ízes kamuttészta ebédre sokáig jóllakat és energiát ad anélkül, hogy a szervezetet terhelné.

Az orvosok javasolják az ősi gabonát azon betegek számára, akik túlérzékenyek a többi gabonára. Az International Food Allergy Assosiation (IFAA) nemrég befejezett tanulmányának eredménye szerint: "A legtöbb beteg számára, aki búza-túlérzékenységben szenved, a kamut kiváló helyettesítője lehet a normál búzának." Ezen reménykeltő eredmény ellenére az allergiásoknak azt ajánljuk, hogy konzultáljanak orvosukkal a kamut fogyasztása előtt.

 

Forgalmazott Rapunzel kamuttermékek:

 

Kamut (szemes gabona) 500 g

 

Kamutpehely (müzlibe) 500 g

 

Kamutgríz (kása készítéséhez) 500 g

 

Spagetti teljeskiőrl. kamutlisztből 500 g

 

Szarvacska teljeskiőrl. kamutlisztből 500 g