Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Gyömbéres sütemény - kb. 50 db

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 200 g búzaliszt
  • 75 g RAPUNZEL Cristallino nádcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál RAPUNZEL bourbon vaníliapor
  • 125 g vaj

 

A töltelékhez:

 

  • 40 g RAPUNZEL kandírozott gyömbérrudacskák
  • 4 db RAPUNZEL szárított sárgabarack
  • 75 g RAPUNZEL őrölt mandula
  • 3 evőkanál narancslé
  • 2 evőkanál RAPUNZEL juharszirup

 

A díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • 70 g RAPUNZEL félédes tortabevonó

 

Elkészítés:

 

A gyúródeszkára halmozzuk a lisztet, abban mélyedést készítünk és hozzáadjuk a nádcukrot, tojássárgáját és a vaníliát, majd a felkockázott vajdarabokkal sima tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Közben feldaraboljuk a gyömbérrudacskákat, a sárgabarackot  és összekeverjük a mandulával, narancslével és juharsziruppal. A behűtött tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. A tésztadarabokat megkenjük tojásfehérjével és a tölteléket kanállal  a közepébe nyomjuk, majd a tésztadarabok széleit ujjunkkal benyomjuk, hogy egy háromszögletű forma keletkezzen. A külső széleket tojássárgájával kenjük be, majd 12-15 percig süssük. A tortabevonót az utasítás szerint olvasszuk fel és a sütemények sarkait nyomjuk bele az olvasztott csokoládéba.

 

Sütési idő: 12-15 perc 200 C fokon.

 

Aki nem szereti a gyömbért, szárított fügével helyettesítheti azt, így is nagyon ízletes.