Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Egytálétel vörös kidney babból naranccsal ízesítve - 4 személyre

Elkészítési idő: 60 perc Áztatási idő: 8-10 óra

 

Egytálétel vörös kidney babból naranccsal ízesítve

 

Hozzávalók:

  • 250 g RAPUNZEL vörös kidney bab
  • 2 ek. RAPUNZEL pálmaolaj
  • 1 hagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 db zöldpaprika csíkokra vágva
  • 2 ek. őrölt fahéj
  • 2 ek. kakukkfű (frissen vagy szárítva)
  • 400 g RAPUNZEL hámozott szárított paradicsom
  • 150 ml a bab főzővízéből
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1-2 ek. RAPUNZEL grill fűszersó
  • 3-4 csepp narancsolaj
  • 2 db narancs leve

 

Elkészítés:
A babot bő vízben erős lángon főzzük 10 percen keresztül, majd 35 percig takaréklángon, aztán leszűrjük. A hagymát az olajon megpirítjuk, a paprikát, sárgarépát és a babot hozzáadjuk, sózzuk és 4 percig együtt pároljuk.
A bab főzővízében a fahéjat, paradicsomot, a kakukkfüvet és a szójaszószt felmelegítjük, 10 percig fozzük, végül a narancs levével és pár csepp narancsolajjal ízesítjük. Esetleg utána sózzuk.