Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Csokoládés pingvinek - kb. 60 db sütése öröm kicsiknek és nagyoknak

Hozzávalók a tésztához:

 

  • 150 g vaj
  • 75 g RAPUNZEL Cristallino nádcukor
  • 1 kávéskanál RAPUNZEL Bourbon vanília
  • 1 vegyszermentes narancs reszelt héja
  • 180 g tönkölybúzaliszt
  • 1 csomag RAPUNZEL csokoládés pudingpor
  • 2 ek. tej

 

A díszítéshez:

 

  • 70 g RAPUNZEL félédes tortabevonó
  • 1 púpozott ek. porcukor
  • néhány csepp víz

 

Elkészítés:

 

A vajat keverjük habosra a nádcukorral, adjuk hozzá a fűszereket, továbbá a lisztet, a pudingport és a tejet. Rövid idő alatt gyúrjuk puha tésztává.  Nyújtsuk ki a tésztát és szúrjunk ki pingvinformákat, vagy tetszés szerint bármilyen karácsonyi formával szaggathatjuk. A süteménydarabokat helyezzük sütőpapírral bélelt lapra és kb. 12 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Olvasszuk fel a tortabevonót és ecsettel fessük be a pingvineket vagy más formákat. Tetszés szerint mintázhatjuk - a pingvineknél elől hagyjuk világosan a formát, ahol a pingvin "mellénye" van. Jól hagyjuk megszilárdulni a csokimázt, ha egymásra rakjuk, nehogy összeragadjon.

 

Sütési idő: 12 perc 180 C fokon.

 

Tipp: A gyorsan összegyúrt tésztával  könnyen lehet dolgozni, gyerekeknek is nagy élvezet. A csokoládés pudingpor helyett süthetjük RAPUNZEL kappuccinos pudingporral is. Akik a kávét szívesen fogyasztják, nagyon fogják élvezni.