Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Almás kenyér szárított gyümölcsökkel

Hozzávalók:

 

  • 300 g RAPUNZEL szárított almakarika
  • 170 g RAPUNZEL Cristallino nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 mokkáskanál kardamom
  • 2 mokkáskanál szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 100 g RAPUNZEL jumbo mazsola
  • 100 g RAPUNZEL füge
  • 300x350 ml almalé
  • 100 g RAPUNZEL egész mogyoró
  • 1 teáskanál RAPUNZEL kakaópor
  • 40 ml narancslé vagy rum
  • 350 g búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor

 

Elkészítés:


Előző este az almakarikákat kis darabokra vágjuk és a csíkokra vágott fügével, jumbo mazsolával, cukorral fűszerekkel az almalébe keverjük, majd a szárított gyümölcsöket lefedve egy éjjen át duzzadni hagyjuk. Másnap a mogyorót, kakaót, narancslevet vagy rumot, lisztet és a sütőport hozzáadjuk, majd rövid ideig erőteljes mozdulatokkal átgyúrjuk. Kizsírozott sütőformába tesszük, 200 C fokon 90 percig sütjük (nem tévedés, másfél óra). Ha a sütemény külső része már túl sötét, alufóliával takarjuk le, hogy ne égjen el.

 

Tipp: Már jó előre elkészíthető, mélyhűtőbe helyezve karácsonykor csak elő kell venni és felolvasztani.