Yogi Tea
Lavera
Antonio Martins - green coco

Rapunzel érdekességek, hírek, receptek

Tönke – az ősi gabona

 A tönke napjainkban más ősi gabonafajtával együtt reneszánszát éli. Bár az utóbbi időkben már csak szakemberek és „rajongók” termesztették, a Rapunzellel szerződésben álló olasz gazdáknak az idén először olyan mennyiségű tönkét sikerült termeszteniük, amennyivel egy egész sor Rapunzel-tésztaféle előállítását tették lehetővé. De hogy mitől is különleges ez a gabonaféle? Az alábbiakban a magyar vevők is megismerkedhetnek a tönke történetével, tulajdonságaival és felhasználásával.

Tovább olvasom

A Rapunzel a Hand in Hand programról

 

HAND IN HAND
ökológiai gazdálkodás és méltányos kereskedelem

Bio szeretetből


Mi az a „Hand in Hand” („Kéz a kézben”)?

A HAND IN HAND partnerprogram lényege, hogy összekapcsolódik ellenőrzött ökológiai gazdálkodás egy másik nemes gondolattal: a méltányos kereskedelemmel. A garantált hosszú távú szerződésekkel partnereink számára megélhetést biztosítunk, vevőinknek pedig magas biominőségű élelmiszert...
 

Tovább olvasom

Ökológiai gazdálkodás. A természetért és Önért

Az Európai Bizottság 2008-ban indította útjára az ökológiai gazdálkodást- és termékeket népszerűsítő kampányát, melynek jelmondata: ,,Ökológiai gazdálkodás. A természetért és Önért.”

Részletesen

Rapunzel rizstejes csokoládék

 Rapunzel rizstejes csokoládék
Mi a rizssziruppor és hogyan gyártják?

Részletesebben

Európai Bizottság ökológiai gazdálkodással kapcsolatos tájékoztatója

Itt olvashatja az Európai Bizottság ökológiai gazdálkodással kapcsolatos tájékoztatóját magyar nyelven!

Tovább olvasom

Színes rizssaláta gyümölccsel és magvakkal

A rizst kétszer annyi vízben 15 perc alatt lassú tűzön megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt a zöldségeket és gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk.

Tovább olvasom

A biotermékekről általában

Az ökológiai gazdálkodás a hagyományos, konvencionális gazdálkodásnak olyan alternatívája, melynek lényege értékes, egészséges, ízletes termékek előállítása a környezetet kímélő módon...

Tovább olvasom

Mandulás sütemény

A szirup elkészítése: a vizet a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a citromlevet és még 10 percig továbbfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A tészta elkészítése: A sütőt melegítsük...

Tovább olvasom

Ellenőrzés

ellenőrzés az ökológiai termelés szerves részét képezi, az ökotermelés ellenőrző szervezet felügyelete mellett történik. Amennyiben a termelés a szigorú követelményeknek minden tekintetben megfelel, úgy az előállított terméket minősítő tanúsítvánnyal látják el. A vásárlók megfelelő...

Tovább olvasom

Mogyorós-csokis álom liszt nélkül

A tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az őrölt mogyorót és a csokidarabokat. Ha a tészta száraznak tűnik, hozzá lehet adni pár evőkanál vizet. A tésztát hagyjuk állni 30 percig.

A mogyorókat tegyük...

Tovább olvasom

Meleg reggeli: édes rizs mandulával és sárgabarackkal

A rizst kétszer annyi vízben kb. 50 perc alatt főzzük meg. Vágjuk apróra a sárgabarackot. Főzzük fel az almalevelet, adjuk...

Tovább olvasom

Kamut

Ez az ősi, tápláló gabona Egyiptomból származik, amit az Ön egészségéért most újra felfedeztek. Napjainkban kizárólag ökológiai gazdálkodásban termesztik.

A kamut teljes aromájával és értékes beltartalmi anyagaival gazdagítja gabonaétel választékunkat.

A kamutot fel lehet használni sokféle édes és/vagy savanykás gabonaételhez, mint pl.: müzlibe, kenyér és pékáru sütéséhez, főzéshez és...

Tovább olvasom

Aszalványok kicukrosodása

A bio szárított gyümölcsök (különösen jellemző a szilvára, fügére) a betakarítás után, főleg a tavaszi, nyári szezonban kicukrosodnak.
Mit jelent ez? Mindenekelőtt tudni kell..

Tovább olvasom

Tönkölykeksz

A sárgabarackmagot törjük össze és az összes hozzávalót linzertészta szerűre keverjük ki. Hagyjuk pihenni 1 órát, tegyük be a hűtőszekrénybe...

Tovább olvasom

Avokádós-diós pesto

Az összetevőket jól keverjük ki, hogy kenhető állagú legyen. Adjuk hozzá a...

Tovább olvasom

Almás kenyér szárított gyümölcsökkel

Előző este az almakarikákat kis darabokra vágjuk és a csíkokra vágott fügével, jumbo mazsolával, cukorral fűszerekkel az almalébe keverjük, majd a szárított gyümölcsöket lefedve egy éjjen át duzzadni hagyjuk. Másnap a mogyorót, kakaót, narancslevet vagy rumot, lisztet és a sütőport hozzáadjuk...

Tovább olvasom

Gyömbéres sütemény - kb. 50 db

A gyúródeszkára halmozzuk a lisztet, abban mélyedést készítünk és hozzáadjuk a nádcukrot, tojássárgáját és a vaníliát, majd a felkockázott vajdarabokkal sima tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Közben feldaraboljuk a gyömbérrudacskákat, a sárgabarackot  és összekeverjük a mandulával, narancslével és juharsziruppal. A behűtött tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. A tésztadarabokat...

Tovább olvasom

Rapuncini - kb. 60 db

Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjét a sóval verjük fel kemény habbá. A tojás sárgáját egy másik edényben keverjük habossá a nádcukorral. Adjuk hozzá a fűszereket és...

Tovább olvasom

Csokoládés pingvinek - kb. 60 db sütése öröm kicsiknek és nagyoknak

A vajat keverjük habosra a nádcukorral, adjuk hozzá a fűszereket, továbbá a lisztet, a pudingport és a tejet. Rövid idő alatt gyúrjuk puha tésztává.  Nyújtsuk ki a tésztát és szúrjunk ki pingvinformákat, vagy tetszés szerint bármilyen karácsonyi formával szaggathatjuk. A süteménydarabokat helyezzük sütőpapírral bélelt lapra és kb. 12 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Olvasszuk fel a tortabevonót és ecsettel fessük be a pingvineket vagy más formákat. Tetszés szerint...

Tovább olvasom

Levesek - sok zöldség, kevés zsiradék

KIZÁRÓLAG BIO ALAPANYAGBÓL KÉSZÜLNEK

A levesek íze és tápértéke az összetevőktől függ. A levesbetétek, mint pl. a rizs, a tészta vagy a krumpli emelik a szénhidráttartalmat, a hüvelyesek és a hús fehérjében gazdagabbá teszik a levest. Fontos, hogy az összetevők - főleg a zöldségek - ásványianyag-tartalma megmaradjon, mert a feloldott tápanyagokat is meg tudjuk emészteni. További...

Tovább olvasom

Vajas ostya Sárgabarackos kesukrémmel és szambakrém-variációkkal

A sárgabarackot pépesítjük a vízzel, a kesukrémmel és a citromlével. Felfőzzük egy lábasban, és a fahéjjal fűszerezzük. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

Tipp: darabosra vágott kesudióval, tejszínhabbal vagy...

Tovább olvasom

Rapunzel bio kusz-kusz Előfőzött keménybúzadara

Édes kusz-kusz (4 személyre)

250 g Rapunzel kusz-kusz, 300 ml víz, 1-2 vegyszerrel nem kezelt narancs leve és héja, 20 g vaj, 2 ek. Rapunzel Rapadura barna nádcukor, Rapunzel szárított...

Tovább olvasom

Egytálétel vörös kidney babból naranccsal ízesítve - 4 személyre

A babot bő vízben erős lángon főzzük 10 percen keresztül, majd 35 percig takaréklángon, aztán leszűrjük. A hagymát az olajon megpirítjuk, a paprikát, sárgarépát és a babot hozzá...

Tovább olvasom

Színes rizssaláta - 4 személyre

A rizst dupla mennyiségű vízben 15 percig lassú tűzön főzzük, majd lehűtjük. Ezalatt a zöldésgeket és gyümölcsöt megmossuk, felaprítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a ...

Tovább olvasom

Görög babsaláta - 4 személyre

A fejtett babot 8-12 óráig áztatjuk, a hüvelyeseket háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük: A kidney bab főzési ideje 60 perc, a jumbó babé 75 perc. A többi hozzávalókból készítsük...

Tovább olvasom

Ázsiai gyors lencse - egytálétel 4 személyre

A lencsét megmossuk. A hagymával, foghagymával, zellerrel, köménnyel, csilivel, babérlevéllel vízben megfőzzük. Kb. 10-15 percig főzzük, amíg a folyadék elpárolog. Kiszedjük a babérlevelet, majd hozzáadjuk a citromlevet, szójaszószt és a kókuszchipset. Forrón...

Tovább olvasom

Gyümölcsitalok RAPUNZEL kókusztejjel

"KÓKUSZÁLOM" - alkoholos

Hozzávalók poharanként: 4 cl fehér rum, 5 cl RAPUNZEL kókusz...

Tovább olvasom